Retro pothelmen

20
Retro pothelm of brommerhelm met vintage look kopen voor jouw cafe racer of klassieke brommer? Bekijk ze hier online, betaal achteraf en gratis retour!
Lees meer
Sorteer op:

Hier vind je unieke vintage en retro pothelmen voor bij jouwklassieke motor / brommer of juist cafe racer. Deze helmen zijn nergens anders in Nederland verkrijgbaar en daarom echt uniek! De helmen zijn vooral bekend van vroeger als helm van Willempie helm, of Solex helm of gewoon "potje". De originele naam is in ieder geval een pothelm. Ze zijn vooral bekend met de witte of ivoor witte kleur, maar hier vind je ook in vele andere kleur.
Alle pothelmen op deze pagina hebben een glasfiber bescherming en zijn voorzien van een leren oorbescherming. Waarvan sommige afritsbaar.

Deze retro pothelmen zijn vooral gebaseerd op het ontwerp van de pothelmen die werden gebruikt in de jaren 30 en 40. Toen werden deze pothelmen echter, geloof het of niet, gemaakt van rubber en kurk. Deze helmen hadden echter wel de karakteristieke eigenschappen zoals de huidige pothelmen ook hebben. Dan hebben we het over de mooie leren oorbescherming en de 'pudding bowl' vorm.

Tevens kan op een aantal pothelmen een zonneklep of vizier bevestigd worden.
Daarnaast worden een aantal helmen gratis geleverd met een motorbril. Daarbij hebben wij de mogelijkheid om gemakkelijk een motorbril te kopen bij een pothelm zonder bril of juist een andere bril bij een pothelm waar wel standaard een motorbril bij geleverd wordt.

Vragen over deze unieke helmen? Bel gerust, onze klantenservice is 7 dagen per week bereikbaar.