Motor zonnebrillen

Filters
33 ProductenPagina 1 van 2

 

Wat jij moet weten over Motor zonnebrillen

Een motorzonnebril is meer dan alleen een accessoire voor motorrijders; het is een essentieel onderdeel van de uitrusting dat bijdraagt aan een comfortabele en veilige rijervaring. Ontworpen om bescherming te bieden tegen de elementen, zoals wind, stof en schadelijke UV-stralen, vervult deze speciale bril een belangrijke rol in het waarborgen van het welzijn van de bestuurder

 1. Bescherming tegen wind en stof: Motorbrillen zijn ontworpen om de ogen te beschermen tegen de harde wind tijdens het rijden. Ze voorkomen dat stof, vuil en andere kleine deeltjes in de ogen komen, waardoor het comfort en de veiligheid worden verbeterd.
 2. UV-bescherming: Veel motorbrillen zijn voorzien van lenzen die UV-stralen blokkeren. Dit beschermt de ogen tegen schadelijke zonnestralen, wat vooral belangrijk is tijdens lange ritten in zonnige omstandigheden.
 3. Bescherming tegen insecten en puin: Tijdens het rijden kunnen insecten, steentjes en ander puin in de lucht vliegen. Een motorbril fungeert als een barrière tegen deze elementen, waardoor het risico op irritatie en letsel aan de ogen wordt verminderd.
 4. Vermindering van vermoeidheid en oogspanning: Langdurige blootstelling aan wind en zonlicht kan vermoeidheid en oogspanning veroorzaken. Een goede motorbril helpt deze effecten te verminderen, waardoor de rijder alerter blijft en zich beter kan concentreren op de weg.
 5. Comfortabele pasvorm: Motorbrillen zijn vaak ontworpen met een speciale pasvorm die goed aansluit op het gezicht en comfortabel gedragen kan worden onder een jethelm. Dit zorgt ervoor dat de bril op zijn plaats blijft, zelfs bij hoge snelheden.
 6. Stijlvolle toevoeging: Naast hun functionele voordelen zijn motorbrillen ook verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, waardoor ze een stijlvolle toevoeging zijn aan de uitrusting van de motorrijder en naadloos aansluiten bij uw motorhandschoenen.

Kortom, een motorbril is niet alleen een praktische accessoire dat de ogen beschermt, maar draagt ook bij aan een comfortabele en veilige rijervaring, terwijl het de persoonlijke stijl van de rijder weerspiegelt.

Welke soort glazen zijn er voor de motor zonnebril?

Motorzonnebrillen bieden diverse glasopties, waaronder UV-bescherming, donkere/spiegelende glazen en photochrome technologie. Sommige modellen bevatten extra lenzen voor specifieke omstandigheden, zoals geel voor avondritten of donker voor fel zonlicht, en bieden zo de ideale zichtbescherming voor elke motorrit. Er zijn verschillende soorten glazen beschikbaar voor motorzonnebrillen, waaronder:

 1. UV-beschermende lenzen: Veel motorzonnebrillen zijn uitgerust met lenzen die speciaal zijn ontworpen om schadelijke UV-stralen te blokkeren, waardoor de ogen worden beschermd tegen zonlicht.
 2. Donkere of spiegelende glazen: Diverse motorzonnebrillen hebben donkere of spiegelende glazen die het zonlicht sterk verminderen, waardoor ze ideaal zijn voor zonnige omstandigheden en bescherming bieden tegen verblinding.
 3. Photochrome glazen: Photochrome of fotochromatische glazen passen zich automatisch aan de hoeveelheid UV-licht. Ze worden donkerder bij veel zonlicht en lichter bij minder zonlicht. Dit elimineert de noodzaak om constant van lenzen of motorbril te wisselen, waardoor het gemakkelijker is om zich aan te passen aan verschillende lichtomstandigheden.
 4. Meekleurende zonnebrillen: In de volksmond worden motorbrillen met photochrome glazen vaak aangeduid als meekleurende zonnebrillen. Deze bieden het voordeel van automatische aanpassing aan veranderende lichtomstandigheden zonder handmatig lenzen te hoeven verwisselen.
 5. Extra lenzen: Diverse motorzonnebrillen worden geleverd met extra lenzen, waardoor je kunt kiezen voor specifieke kleuren of tinten, zoals geel glas voor rijden in de avond of nacht, of donker glas voor intens zonlicht.

De verscheidenheid aan glasopties stelt motorrijders in staat om een zonnebril te kiezen die het best past bij hun specifieke behoeften en omstandigheden, waardoor ze flexibiliteit en comfort ervaren tijdens het rijden in diverse omgevingen.

Onderhoudstips voor je motor zonnebril

Om je motorzonnebril in topconditie te houden, is regelmatig onderhoud essentieel. Gebruik een zachte microvezeldoek of brillendoekje om vuil en vingerafdrukken te verwijderen. Vermijd ruwe materialen zoals papieren handdoeken en gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen, maar kies voor een mild sopje indien nodig. Berg de zonnebril veilig op in een stevig etui om krassen te voorkomen wanneer je hem niet draagt.

Vragen over onze producten?

Ons toegewijde team staat klaar om je te helpen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor advies, aanbevelingen en ondersteuning. Wij streven ernaar om jouw rijervaring te verbeteren en we zijn elke dag bereikbaar om al je vragen te beantwoorden.