Motor zonnebrillen

Filters
28 ProductenPagina 1 van 2

Motor zonnebrillen

Ondanks een groot assortiment met retro motorbrillen bieden we ook moderne motor zonnebrillen aan. Uiteraard passen deze goed bij een moderne motorhelm, maar ook bij een scooter helm of brommer helm. Maar soms is ook juist de combinatie van zo'n motorbril met een retro helm of retro motor mooier. 
Een voordeel van veel modellen is dat ze geen hoofdband hebben, maar brilpootjes waardoor je ze niet aan de helm hoeft te bevestigen. Bij de retro modellen is de voering vaak van (PU) leer, waar deze modellen juist vaak een kunststof of foam voering hebben en soms zelfs helemaal geen voering.

Zonnebril voor op de motor

Veel van deze motorbrillen zijn echte zonnebrillen voor de motor. Ze bevatten UV bestendige lenzen en hebben een donker of spiegelend glas. Wat overigens voor de ogen hetzelfde effect heeft, namelijk dat ze het zonlicht sterk verdonkeren. Daarbij heb je voor de motor zonnebrillen met photochrome glazen/lenzen. De photochrome of fotochromatische techniek wil zeggen dat de lenzen direct reageren wanneer ze in aanraking komen met Uv-licht. Ze worden automatisch donkerder bij veel Uv-licht en worden licht/helder bij minder Uv-licht. Het voordeel van deze glazen is dat je niet constant hoeft te wisselen van lenzen of motorbril. In de volksmond wordt het ook wel meekleurende zonnebril voor de motor genoemd. Uiteraard maakt deze techniek de motorbril duurder dan gemiddeld, maar scheelt het je ook weer een extra motorbril en is het het daardoor voordelig als u voor beide omstandigheden een zonnebril voor de motor zoekt.

Van een aantal modellen zijn extra lenzen verkrijgbaar zodat je ook geel glas hebt voor het rijden in de avond of nacht. Of juist het donkere glas tegen de zon.