Retro, leren auto -en motorhandschoenen

86 ProductenPagina 1 van 4
Swift driver leren handschoenen nappa bruin
-38%
Germas parma motorhandschoenen | zwart
-25%
Bruine vingerloze leren handschoenen
-22%
Bruine vingerloze leren handschoenen
€45,00€35,00
Bruine leren autohandschoenen
-20%
Bruine leren autohandschoenen
€50,00€40,00

Handschoenen

Het retro handschoenen assortiment van pothelm.nl bestaat uit motorhandschoenen en autohandschoenen en is grotendeels geselecteerd op de klassieke look men wil creëren in combinatie met die klassieke brommer, motor en auto. Daarin zijn verschillende stijlen en varianten verkrijgbaar. Het gehele assortiment bestaat uit leren handschoenen, soms gespecificeerd in heren handschoenen of dames handschoenen.
Een punt van onderschatting is het rijden zonder handschoenen. Op de motor worden ze vaak wel gedragen maar niet op de oude brommer of in klassieke auto. Auto- en motorhandschoenen zorgen namelijk allemaal voor meer grip op de handvaten of het stuur, wat niet alleen het rijgedrag verbetert maar belangrijker nog; de veiligheid.
Maar wat zijn voor jou de beste handschoenen? De vraagt hangt van een aantal factoren af die wij hieronder hebben toegelicht.

Soorten leer voor handschoenen

In ons assortiment leren handschoenen zijn er verschillende soorten leer te vinden. Zo is er de lijn met geitenleer die zich kenmerken door een soepele pasvorm waardoor je je handen meer dan gemiddeld kan blijven bewegen. Ook is geitenleer veel zachter dan andere soorten leer en daardoor voelt het veel fijner. Het nadeel is dat het dunner en daarom kwetsbaarder is en minder geschikt voor intensief gebruik.
Dan zijn er de runderleren handschoenen. Runderleer is wat dikker en daarom steviger en hierdoor gaat het langer mee, ook bij intensief gebruik. Het nadeel is dat het iets stugger is dan geitenleer en iets sneller scheurt dan PU leer.
PU leren handschoenen zijn gemaakt van kunststof, ook wel nepleer en valt onder de categorie splitleer. Tegenwoordig is het verschil met echt leer nauwelijks te zien. Het voordeel is dat het een stuk goedkoper is en makkelijker tegen water kan. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk schoon te maken. Het nadeel is dat het minder lekker zit en minder lang mooi blijft, het wordt vaak dof van kleur.
Als laatste soort hebben wij ook handschoenen met lamsleer. Dit leer voelt erg zacht aan en de kwaliteit erg hoog en wordt vaak gebruikt voor luxe producten. Het nadeel is dat het ook zeer kwetsbaar is en daardoor vooral geschikt is voor show en minder voor intensief gebruik.

Handschoenen voor elk voertuig

Je vindt in ons assortiment voor elk voertuig handschoenen. Maar niet alles is geschikt voor elk voertuig. Zo zijn de volledig gesloten en/of gevoerde handschoenen geschikt als motorhandschoenen. Je handen worden namelijk sneller koud en nat en hebben volledige bescherming nodig. Rijd je veel met mooi weer, dan zijn meer open motorhandschoenen ook mogelijk.
Een uitzondering zijn de bestuurders voor choppers. Hiervoor zijn er de bekende vingerloze motorhandschoenen of toploze handschoenen. Hierbij gaat het vooral om de "looks", maar zorgt de motorhandschoen wel voor grip in vergelijking met de blote handen.

Voor autohandschoenen raden we de (gedeeltelijk) open handschoenen aan. Deze zorgen voor meer ventilatie. Rijd je in een open auto zoals een klassieke cabrio dan zijn handschoenen met perforatie gaatjes een uitkomst. Ze worden vaak ook wel aangeven als racing gloves of driving gloves, omdat je druk bent met rijden en je lichaam sneller warm wordt bevatten deze handschoenen betere beademing.

Voor de solex of oude brommer zijn alle handschoenen mogelijk en is de keuze vooral afhankelijk met welk weer je gaat toeren. Rijd je vooral met mooi weer dan zijn de open handschoenen voldoende. Maar rijdt je ook met regen of in de winter, dan zijn de gesloten en/of gevoerde handschoenen aan te raden.

Brommer handschoenen

Onze motorhandschoenen zijn natuurlijk niet alleen maar geschikt voor op de motor. De handschoenen zijn ook perfect te dragen op de brommer of scooter. Deze handschoenen zijn er voor gemaakt om gemakkelijk bij de rem te kunnen, dus een stuk veiliger dan normale handschoenen die ook vaak worden gedragen als brommer handschoenen. Onze handschoenen houden je lekker warm, zorgen voor veilige grip en bieden bovenal bescherming.

Er zijn veel verschillende soorten in verschillende kleuren en voor elke type seizoen. De meeste handschoenen zijn gemaakt van leer en verkleuren niet door de regen of door de zon en zijn ook ideaal als vrijetijdshandschoenen. Bekijk nu snel ons assortiment voor jouw nieuwe brommer handschoenen en geniet van vele veilige kilometers op je brommer of scooter.

Voor vragen of advies, neem gerust contact met ons op.

Niet zeker over de maat? Bekijk hier onze uitleg over het opmeten van je handschoen maat.