Retro, leren auto -en motorhandschoenen

73
Om de outfit compleet te maken horen er natuurlijk een paar mooie retro handschoenen bij. Kies uit ons uitgebreide handschoenen assortiment een paar stijlvolle retro handschoenen en krijg zo de perfecte look!
Lees meer
Sorteer op:
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Bestel voor 15:00 = dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis retourneren in NL & BE
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Bestel voor 15:00 = dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis retourneren in NL & BE

Het retro handschoenen assortiment van pothelm.nl is grotendeels geselecteerd op de klassieke look men wil creëeren in combinatie met die klassieke brommer, motor en auto. Daarin zijn verschillende stylen en varianten verkrijgbaar. Het gehele assortiment bestaat uit leren handschoenen, soms gespecificeerd in heren handschoenen of dames handschoenen.
Een punt van onderschatting is het rijden zonder handschoenen. Op de motor worden ze vaak wel gedragen maar niet op de oude brommer of in klassieke auto. Handschoenen zorgen namelijk allemaal voor meer grip op de handvaten of het stuur, wat niet alleen het rijgedrag verbetert maar belangrijker nog; de veiligheid.
Maar wat zijn voor jou de beste handschoenen? De vraagt hangt van een aantal factoren af die wij hieronder hebben toegelicht.

Soorten leer voor handschoenen

In ons assortiment leren handschoenen zijn er verschillende soorten leer te vinden. Zo is er de lijn met geitenleer die zich kenmerken door een soepele pasvorm waardoor je je handen meer dan gemiddeld kan blijven bewegen. Ook is geitenleer veel zachter dan andere soorten leer en daardoor voelt het veel fijner. Het nadeel is dat ook dunner en daarom kwetsbaarder is en minder geschikt voor intensief gebruik.
Dan zijn er de runderleren handschoenen. Runderleer is wat dikker en daarom steviger en hierdoor gaat het langer mee, ook bij intensief gebruik. Het nadeel is dat het iets stugger is dan geitenleer en iets sneller scheurt dan PU leer.
PU leren handschoenen zijn gemaakt van kunststof, ook wel nepleer en valt onder de categorie splitleer. Tegenwoordig is het verschil met echt leer nauwelijks te zien. Het voordeel is dat het een stuk goedkoper is en makkelijker tegen water kan en schoon te maken is. Het nadeel is dat het minder lekker zit en minder lang mooi blijft, het wordt vaak dof van kleur.
Als laatste soort hebben wij ook handschoenen met lamsleer. Dit leer voelt erg zacht aan en de kwaliteit erg hoog en wordt vaak gebruikt voor luxe producten. Het nadeel is dat het ook zeer kwetsbaar is en daardoor vooral geschikt is voor show en minder voor intensief gebruik.

Handschoenen voor elk voertuig

Je vindt in ons assortiment voor elk voertuig handschoenen. Maar niet alles is geschikt voor elk voertuig. Zo zijn de volledig gesloten en/of gevoerde handschoenen voor geschikt als motorhandschoenen. Je handen worden namelijk sneller koud en nat en hebben volledig bescherming nodig. Rijd je veel met mooi weer, dan zijn meer open handschoenen ook mogelijk.
Een uitzondering zijn de bestuurders voor choppers. Hiervoor zijn er de bekende vingerloze handschoenen of handschoenen zonder toppen. Hierbij gaat het vooral om de "looks", maar zorgt de handschoen wel voor grip in vergelijking met de blote handen.

Voor autohandschoenen raden we de (gedeeltelijk) open handschoenen aan. Deze zorgen voor meer ventilatie. Rijd je in een open auto zoals een klassieke cabrio dan zijn handschoenen met perforatie gaatjes een uitkomst. Ze worden vaak ook wel aangeven als racing gloves of driving gloves, omdat je druk bent met rijden en je lichaam sneller warm wordt bevatten deze handschoenen betere beademing.

Voor de solex of oude brommer zijn alle handschoenen mogelijk en is de keuze vooral afhankelijk met welk weer je gaat touren. Rijd je vooral met mooi weer dan zijn de open handschoenen voldoende. Maar rijdt je ook met regen of in de winter, dan zijn de gesloten en/of gevoerde handschoenen aan te raden.

Mocht je advies nodig hebben voor de soort handschoen, het materiaal of de maat? Neem gerust contact met ons op.