Motorbrillen

92 ProductenPagina 1 van 4

Motorbrillen

Bekijk hier een uniek assortiment aan vintage, retro én moderne motorbrillen voor bij uw helm of cap. Bijpassend voor uw motor, oldtimer, caferacer of brommer. elke motorbril heeft zo zijn eigen karakteristieke kenmerken zoals verschillende kleuren glas of ventilatiegaten.
Een motorbril heeft meestal grote, ronde glazen of juist hele kleine "steampunk" glazen. Bijna alle glazen zijn gemaakt van polycarbonaat. Dit is het sterkste kunststof wat beschermd tegen water en wind, maar ook zacht of klein gesteente. Ook hebben we enkele motorbrillen met échte glazen. Daarnaast zijn er monturen van verschillende materialen zoals kunststof, messing of RVS. Ook de voering is in verschillende materialen verkrijgbaar zoals rubber, kunstleer of echt leer. Alle motorbrillen hebben een elastische band zodat ze voor ieder hoofd en helm passen.

Onze motorbrillen collectie is zeer divers en uitgebreid zoals eerder aangegeven door de vele verschillende modellen en soorten brillen. Ben je op zoek naar een motorbril retro, oude motorbril, een antieke motorbil, aviator motorbril of een motorbril klassiek? Bij ons zit je goed. De keuze in onze webshop is bewust zo ruim zodat de klant de juiste combinatie kan maken met de helmen die wij ook aanbieden. Wil je bijvoorbeeld een jethelm met bril bestellen dan kan je kiezen uit meerdere soorten brillen om de ultieme look te krijgen. 

Wat is de beste glaskleur voor jouw bril?

Motorbril kopen, maar twijfel je nog over de kleur van het glas? Wij helpen je graag bij het kiezen van de ideale kleur. Bijna alle motorbrillen in ons assortiment zijn verkrijgbaar in verschillende glaskleuren. De standaard glaskleur van motorbril is helder glas. Helder glas kan altijd gedragen worden is echt een allrounder. Een motorbril met gele glazen is aan te raden als je vaak in de avond of nacht gaat rijden. Het gele glas zorgt voor meer licht / zicht in het donker. Het nadeel van een motorbril met gele glazen is dat het bij veel zon overdag voor te veel licht zorgt en dit slecht voor je eigen is.
Wanneer je alleen of veel met mooi weer (wat wil zeggen met zon) gaat rijden is juist  een motorbril met donker/smoke glas aan te raden. Het verminderd het sterke zonlicht aanzienlijk en zorgt in die situatie voor het meeste zicht. Het nadeel hiervan is echter dat bij schemering of in het donker voor nog minder licht zorgt en dat is natuurlijk gevaarlijk.
Dan zijn er nog de motorbril met regenboog glazen of bij ons multi-kleur glazen genoemd. Deze hebben dezelfde verdonkerden functie als de smoke glazen, alleen kun je van buitenaf niet de ogen zien. Dit geldt ook voor de motorbril met zilver reflectie glas. Beide glaskleuren hebben het extra voordeel dat ze een bepaalde "look" met zich meebrengen.
Let wel op dat beide varianten geen motorbril met meekleurende glazen zijn. Motorbril meekleurende glazen wil zeggen dat de lenzen direct reageren wanneer ze in aanraking komen met Uv-licht. Ze worden donkerder bij veel Uv-licht en lichter bij minder Uv-licht. Zo hoef je niet constant te wisselen van lenzen of motorbril.

In onze webshop is het makkelijk om een andere glaskleur te kiezen voor de bril door alleen het kleur vakje aan te klikken van de gewenste glaskleur. Bij enkele modellen is het mogelijk om verwisselbare glazen erbij te kopen.

We willen ook nog een tip meegeven! Zoek je namelijk een vintage motorbril met aviator look van echte top kwaliteit? Dan adviseren wij ons assortiment Halcyon brillen, zeer authentiek en handgemaakt in Engeland. De kwaliteit van deze brillen is overweldigend. Overal is over nagedacht, echt!