Motorbrillen

113
Motorbril kopen? Het grootste assortiment van NL. Vintage, retro en moderne brillen op voorraad. Bestel snel.
Lees meer
Sorteer op:

Bekijk hier een uniek assortiment aan vintage, retro én moderne motorbrillen voor bij uw helm of cap. Bijpassend voor uw motor, oldtimer, caferacer of brommer. Alle brillen hebben zo hun eigen karakteristieke kenmerken zoals verschillende kleuren glas of ventilatiegaten.
Een motorbril heeft meestal grote, ronde glazen of juist hele kleine "steampunk" glazen. Bijna alle glazen zijn gemaakt van polycarbonaat. Dit is het sterkste kunststof wat beschermd tegen water en wind, maar ook zacht of klein gesteente. Ook hebben we enkele motorbrillen met échte glazen. Daarnaast zijn er monturen van verschillende materialen zoals kunststof, messing of RVS. Ook de voering is in verschillende materialen verkrijgbaar zoals rubber, kunstleer of echt leer. Alle motorbrillen hebben een elastische band zodat ze voor ieder hoofd en helm passen.

Pilotenbrillen

Naast de motorbrillen bieden we in deze categorie ook pilotenbrillen aan. De pilotenbrillen kwamen, net zoals de pilotenmutsen, in opkomst tijdens de open cockpit tijd van de eerste vliegtuigen. De piloten hadden het natuurlijk niet alleen koud en last van hun oren door de wind op grote hoogte maar ook de ogen kregen het zwaar te verduren. Hierdoor hadden ze bescherming nodig voor de ogen in de vorm van een bril. Deze standaard pilotenbril die wij aanbieden lijkt veel op de motorbril alleen heeft de pilotenbril unieke rechte hoeken in het glas zoals hierboven al is beschreven. De vliegeniersbrillen zijn iets kleiner en hebben weer een andere vorm maar komen wel in verschillende kleuren en glassoorten.

Wat is de beste glaskleur voor jouw bril?

Bijna alle motorbrillen in assortiment zijn verkrijgbaar in verschillende glaskleuren. De standaard glaskleur van motorbril is helder glas. Helder glas kan altijd gedragen worden is echt een allrounder. Een motorbril met geel glas is aan te raden als je vaak in de avond of nacht gaat rijden. Het gele glas zorgt voor meer licht / zicht in het donker. Het nadeel van een motorbril met gele glazen is dat het bij veel zon overdag voor te veel licht zorgt en dit slecht voor je eigen is.
Wanneer je alleen of veel met mooi weer (wat wil zeggen met zon) gaat rijden is juist  een motorbril met donker / smoke glas aan te raden. Het verminderd het sterke zonlicht aanzienlijk en zorgt in die situatie voor het meeste zicht. Het nadeel hiervan is echter dat bij schemering of in het donker voor nog minder licht zorgt en dat is natuurlijk gevaarlijk.
Dan zijn er nog de motorbril met regenboog glazen of bij ons multi-kleur glazen genoemd. Deze hebben dezelfde verdonkerden functie als de smoke glazen, alleen kun je van buitenaf niet de ogen zien. Dit geldt ook voor de motorbril met zilver reflectie glas. Beide glaskleuren hebben het extra voordeel dat ze een bepaalde "look" met zich meebrengen.
Let wel op dat beide varianten geen motorbril met meekleurende glazen zijn. 

In onze webshop is het makkelijk om een andere glaskleur te kiezen voor de bril door alleen het kleur vakje aan te klikken van de gewenste glaskleur. Bij enkele modellen is het mogelijk om verwisselbare glazen erbij te kopen.

Motorbril voor brildragers

De meeste motorbrillen uit ons assortiment zijn geschikt voor brildragers. De motorbril over de bril hangt natuurlijk sterk samen met de grootte van beide brillen. We garanderen daarom niet dat elke bril past, maar uit ervaring weten we dat bijna elke motorbril over de bril past. Daarbij kun je de regel aanhouden; hoe groter de motorbril, hoe beter het past. Een motorbril op sterkte bestaat helaas niet.

Onze motorbrillen collectie is zeer divers en uitgebreid zoals eerder aangegeven door de vele verschillende modellen en soorten brillen. De keuze in onze webshop is bewust zo ruim zodat de klant de juiste combinatie kan maken met de helmen die wij ook aanbieden. Wil je bijvoorbeeld een jethelm met bril bestellen dan kan je kiezen uit meerdere soorten brillen om de ultieme look te krijgen. 

We willen ook nog een tip meegeven! Zoek je namelijk een vintage motorbril met aviator look van echte top kwaliteit? Dan adviseren wij ons assortiment Halcyon brillen, zeer authentiek en handgemaakt in Engeland. De kwaliteit van deze brillen is overweldigend. Overal is over nagedacht, echt!