Autohandschoenen

39
Bekijk hier 40 verschillende autohandschoenen. Van hele vingers tot vingerloze handschoenen en van vintage & crochet tot echte racing modellen. Alles is van écht leer.
Lees meer
Sorteer op:
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Bestel voor 15:00 = dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis retourneren in NL & BE
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Bestel voor 15:00 = dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis retourneren in NL & BE

Laten we direct met misverstand beginnen. Deze categorie noemen wij autohandschoenen, omdat ze dit officieel zijn. Maar uiteraard zijn ook zeer geschikt als handschoenen voor op de klassieke motor of brommer, maar ook als zomerhandschoen of als mode item. 
Autohandschoenen onderscheiden zich van motorhandschoenen door de voering en bescherming. Doordat je in een auto geen bescherming voor een val nodig hebt. Autohandschoenen zijn daarom meestal ongevoerde handschoenen en zijn meestal niet voorzien van kevlar of een CE keurmerk.

Waarom autohandschoenen?
Die vraag heeft meerdere antwoorden. Oorspronkelijk zijn autohandschoenen ontwikkeld om je handen te beschermen tegen eventuele splinters van het houten stuurt dat auto's vroeger hadden. Ook kon het houten stuur glad worden of zijn en de leren autohandschoenen zorgen voor een betereg rip.
De voornaamste reden waarom mensen tegenwoordig autohandschoenen kopen is omdat dit past bij de auto en vooral bij een klassieke auto maakt dit het plaatje helemaal af natuurlijk. Hoe mooi is het als je bijvoorbeeld een zwarte auto of zwarte, leren bekleding hebt en dit combineert met een paar zwart leren autohandschoenen.
Een reden die eigenlijk veel mensen niet weten, maar wel belangrijk.