Leren autohandschoenen voor heren & dames

55
Bekijk hier 45 verschillende autohandschoenen. Van hele vingers tot vingerloze handschoenen en van vintage & crochet tot echte racing modellen. Alles is van écht leer.
Lees meer
Sorteren op:
 • Gratis verzending vanaf € 150
 • Bestel voor 15:00 = dezelfde werkdag verzonden
 • Gratis retourneren in NL & BE
 • Gratis verzending vanaf € 150
 • Bestel voor 15:00 = dezelfde werkdag verzonden
 • Gratis retourneren in NL & BE
Sale

  Autohandschoenen

  Laten we direct met een misverstand beginnen. Deze categorie noemen wij autohandschoenen, omdat ze dit officieel zijn. Maar uiteraard zijn ook zeer geschikt als handschoenen voor op de klassieke motor of brommer, maar ook als zomerhandschoen of als mode item. 
  Autohandschoenen onderscheiden zich van motorhandschoenen door de voering en bescherming. Doordat je in een auto geen bescherming voor een val nodig hebt. Autohandschoenen zijn daarom meestal ongevoerde handschoenen en zijn meestal niet voorzien van kevlar of een CE keurmerk.
  Daarnaast zijn ze vaak niet volledig gesloten. Dat wil zeggen dat er bijvoorbeeld grote of kleine gaatjes in verwerkt zijn of dat de handschoen voor een gedeelte open is.

  Waarom autohandschoenen dragen?

  Die vraag heeft meerdere antwoorden. Oorspronkelijk zijn autohandschoenen ontwikkeld om je handen te beschermen tegen eventuele splinters van het houten stuurt dat auto's vroeger hadden. Ook kon het houten stuur glad worden en dan zorgen de leren autohandschoenen voor een betere grip. Ook worden autohandschoenen veel gebruikt tegen koude handen in de auto, zowel in de zomer als winter.
  De voornaamste reden waarom mensen tegenwoordig autohandschoenen kopen is omdat dit past bij de auto en vooral bij een klassieke auto maakt dit het plaatje helemaal af natuurlijk. Hoe mooi is het als je bijvoorbeeld een zwarte auto of zwarte, leren bekleding hebt en dit combineert met een paar zwart leren autohandschoenen. Een reden die eigenlijk veel mensen niet weten, maar wel belangrijk.

  We onderscheiden daarbij hele vingers en vingerloze autohandschoenen. Met hele vingers worden de modellen bedoelt welke de vingers volledig bedekken en bij de vingerloze handschoenen zijn de vingers voor de helft of meer niet bedekt. 

  Dames en heren autohandschoenen

  Het verschil tussen dames en heren autohandschoenen zit alleen in de maat. De modellen zullen niet verschillen. De kleine maten zijn vooral geschikt voor vrouwen en de grote maten voor mannen. Alle kleuren en modellen worden door zowel mannen als vrouwen gedragen. Sommige merken lijken een onderscheid te maken in de soort handschoen, maar de werkelijkheid is alleen de maat.