Jethelmen

75
Vind hier 50+ verschillende jethelmen voor de vespa en brommer rijder tot de chopper en cafe racer. Modellen met een vizier optie of juist met geintegreerd vizier. Filter ze makkelijk op jouw maat.
Lees meer
Sorteer op:
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Bestel voor 15:00 = dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis retourneren in NL & BE
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Bestel voor 15:00 = dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis retourneren in NL & BE

Zoek je een jethelm voor bij jouw Vespa of klassieke brommer? Onze jethelmen hebben vaak een retro of klassieke look. Veel van onze jethelmen worden dan ook geleverd met passende bril. Dit maakt het plaatje af! Wij hebben zowel jethelmen met ECE keurmerk als zonder.
Daarbij kan aan sommige jethelmen een zonneklep of bubble vizier bevestigd worden, deze kunt u erbij bestellen als die er nog niet standaard bij zit! Deze extra opties zijn beschikbaar in meerdere kleuren. 

Geschiedenis van de jethelm

Je wil de oude look bereiken met de klassieke motor of brommer, daarvoor is een korte terugblik naar vroeger nodig. 
Ondanks dat de jethelmen pas in de jaren 70 verplicht werden, werden ze al sinds de jaren 10 (sporadisch) gedragen. Eerst hadden we de pothelmen die in Engeland door het leger gedragen werden en daarna kwamen de jethelmen zoals we die nu kennen vanaf de jaren 50. De oorsprong van de helmen in de vroegere jaren waren zeer divers. Van een professor in Californië die een helm ging ontwerpen voor de politie tot een raceteam eigenaar die toch iets wilde doen tegen de vele hoofdverwondingen die hij zag voorkomen. Ondanks dat er in de jaren daarna steeds meer modellen werden ontworpen en geproduceerd die moderner oogden is de jethelm altijd een populair model gebleven dat zich altijd heeft kunnen meten met de bestverkopende helm categorieën ter wereld.

Jethelm met bril en/of vizier

Bij pothelm.nl hebben wij voor alle bezoekers van onze site een groot assortiment met mooie en unieke jethelmen gecreëerd en zijn deze ook constant aan het uitbreiden. Naast de variatie aan designs en kleuren hebben wij ook jethelmen met ingebouwd vizier of juist zonder vizier. Let wel op, er zijn jethelm mét en zonder drukknoppen. Alleen op een jethelm met drukknoppen kan een  zonneklep of bubble vizier bevestigd worden.
Daarnaast kun je ook een combinatie maken van een jethelm met bril bij ons. De motorbrillen en pilotenbrillen die wij aanbieden zijn beschikbaar met in diverse gekleurde glazen dus er is altijd wel een mooie combinatiem te maken. Wil je dus een jethelm met bril en / of vizier? Bestel deze dan gelijk mee met onze handige tool om je set compleet te maken. Want wij maken jouw tourbeleving graag compleet!

Weet je niet zeker welke helm je moet bestellen of heb je een andere vraag? Dan kan je direct met ons contact opnemen! Wij zijn dagelijks bereikbaar via de telefoon en via de e-mail.