Jethelmen voor jouw motor, scooter of brommer

Filters
111 ProductenPagina 1 van 5
BHR 803 retro jethelm glans zwart
-29%
BHR 803 retro jethelm glans zwart
€69,00€49,00
BHR 803 retro jethelm mat zwart
-29%
BHR 803 retro jethelm mat zwart
€69,00€49,00
BHR 803 retro jethelm wit
-29%
BHR 803 retro jethelm wit
€69,00€49,00
BHR 833 peak jethelm glans zwart
ECE 22.06 gekeurd
Motocubo ant jethelm ECE 22.06 | mat groen
ECE 22.06
Redbike RB-803 retro jethelm Silverstone
ECE 22.06
BHR 833 peak jethelm mat zwart
ECE 22.06 gekeurd
Redbike RB-801 retro jethelm Gasoline
ECE 22.06
BHR 833 peak jethelm zilver
ECE 22.06 gekeurd

Jethelmen

Zoek je een jethelm voor bij jouw Vespa of klassieke brommer? Onze jethelmen hebben vaak een retro of klassieke look. Veel van onze jethelmen worden dan ook geleverd met passende motorbril. Dit maakt het plaatje af! Wij hebben zowel jethelmen metECE keurmerk als zonder.
Daarbij zijn er jethelmen met vizier en/of een zonneklep, deze kunt u erbij bestellen als die er nog niet standaard bij zit! Deze extra opties zijn beschikbaar in meerdere kleuren. 

Geschiedenis van de jethelm

Je wil de oude look bereiken met de klassieke motor of brommer, daarvoor is een korte terugblik naar vroeger nodig. 
Ondanks dat de jethelmen pas in de jaren 70 verplicht zijn geworden, worden ze al sinds de jaren 10 (sporadisch) gedragen. Eerst hadden we de pothelmen die in Engeland door het leger gedragen werden en daarna kwamen de jethelmen zoals we die nu kennen vanaf de jaren 50. De oorsprong van de helmen in de vroegere jaren waren zeer divers. Van een professor in Californië die een helm ging ontwerpen voor de politie tot een raceteam eigenaar die toch iets wilde doen tegen de vele hoofdverwondingen die hij zag voor komen. Ondanks dat er in de jaren daarna steeds meer modellen werden ontworpen en geproduceerd die moderner oogden is de jethelm altijd een populair model gebleven dat zich altijd heeft kunnen meten met de bestverkopende helm categorieën ter wereld.

De jethelm is tegenwoordig geschikt voor alle soorten tweewielers. Je ziet ze als brommerhelmen voor de kreidler of zundapp, maar ook als scooter helm of wat dacht je van een mat zwarte jethelm voor op de chopper. We zien vaak dat de kleur eigenlijk het verschil maakt voor welke tweewieler de helm gebruikt wordt.

Jethelm met vizier en/of motorbril

Bij pothelm.nl hebben wij voor alle bezoekers van onze site een groot assortiment met mooie en unieke jethelmen gecreëerd en zijn deze ook constant aan het uitbreiden. Naast de variatie aan designs en kleuren hebben wij ook jethelmen met vizier of juist zonder vizier. Let wel op, er zijn jethelmen mét en zonder drukknoppen. Alleen op een jethelm met drukknoppen kan een zonneklep of bubble vizier bevestigd worden. Daarnaast zijn er jethelmen met een geïntegreerd vizier.
Ook kun je ook een combinatie maken van een jethelm met bril bij ons. De motorbrillen  en pilotenbrillen die wij aanbieden zijn beschikbaar met in diverse gekleurde glazen dus er is altijd wel een mooie combinatie te maken. Wil je dus een jethelm met bril en/of vizier? Bestel deze dan gelijk mee met onze handige tool om je set compleet te maken. Want wij maken jouw tourbeleving graag compleet!

Voor verdere vragen kan je direct met ons contact opnemen! Wij zijn dagelijks bereikbaar via de telefoon en via de e-mail.

Niet zeker over de maat? Bekijk hier onze uitleg over het opmeten van je helmmaat.