Pilotenmutsen

Filters
4 ProductenPagina 1 van 1
Zwarte pilotenmuts met motorbril
-31%
Zwarte pilotenmuts met motorbril
€65,00€45,00
Halcyon wit leren pilotenmuts
-17%
Halcyon wit leren pilotenmuts
€119,00€99,00

Pilotenmutsen

Of je nou gaat cruisen met je oldtimer, solex of klassieke brommer, de look moet wel compleet zijn. Daarom hebben wij diverse prachtige pilotenmutsen mét motorbril om jouw outfit compleet te maken. Ze zijn niet alleen mooi, ze zorgen er ook voor bescherming tegen wind, regen en zon. De bril maakt het plaatje echt af, maar beschermd ook tegen insecten of vuil in de lucht.

Geschiedenis pilotenmuts

De pilotenmutsen werden populair in de jaren 20 toen het aantal vliegtuigen met een open cockpit toenam. Piloten hadden daardoor een muts nodig om hun oren en hoofd warm te houden en een bril tegen de koude wind in hun ogen. De mutsen zijn ook bekend omdat ze veelal gedragen werden door de gevechtspiloten in de eerste en tweede wereldoorlog. Toen de open cockpits verdwenen in de loop der jaren bleven de piloten deze mutsen dragen als mode accessoire. De mutsen werden daarna ook door motorrijders en autorijders opgepakt als veel gebruikte accessoire vanwege de stoere look en de bescherming tegen de wind en kou en blijven ook in deze tijd nog uitermate populair onder deze groepen bestuurders.

Pothelm heeft pilotenmutsen van zowel kunstleer als echt leder. Standaard hebben ze een kinriem of sluiting en sommige modellen hebben een veiligheidsclip voor de bril. Vooral de handgemaakte pilotenmutsen zijn echt prachtig en verkrijgbaar in verschillende maten. Een voordeel van de mutsen zijn dat ze zeer licht zijn en makkelijk op te bergen zijn in vergelijking met een helm.

Wat is de beste pilotenmuts voor jou?

Aan de hand van onze kennis en ervaring zullen wij de belangrijkste voor -en nadelen benoemen zodat jij de juiste keuze kunt maken. Het belangrijkste voor jou om te weten in welke maten de muts bescherming moet bieden. Uiteraard hebben het hier niet over val bescherming zoals bij de helmen, maar tegen de weersomstandigheden. Alle mutsen bieden beschermen tegen de de wind en in bepaalde mate tegen de regen. De ongevoerde pilotenmutsen bieden bijvoorbeeld geen bescherming tegen de kou. Toch is dit een populair model vanwege de "looks". Omdat deze mutsen niet gevoerde zijn maken ze je hoofd minder groot. Deze modellen worden vaak de piloten caps genoemd.
Daarnaast zijn er de gevoerde pilotenmutsen. Deze pilotenmutsen kan je het beste kiezen als je jezelf wil beschermen tegen de kou. Deze mutsen zijn overigens ook te gebruiken als het wat minder koud is dus ze zijn niet gebonden aan een specifiek seizoen.
Daarnaast kun je een keuze maken uit écht leren pilotenmutsen en kunstleren mutsen. Het voordeel van echt leer is dat dit duurzamer is, wat wil zeggen dat het langer meegaat. Uiteraard zien echt leren pilotenmutsen er ook mooier uit, ze zijn daarentegen wel duurder. De PU leren mutsen zijn makkelijker schoon te maken en te houden. Daarbij zijn ze een stuk goedkoper, vaak zitten ze wel minder lekker en ze behouden de kleur minder goed door de weersomstandigheden. 

Pilotenmuts met bril

De meeste pilotenmutsen worden standaard met een chrome motorbril helder glas geleverd. Wilt je toch liever een muts combineren met bijvoorbeeld een pilotenbril of andere glaskleur? Dat kan, maak dan een keuze uit de verschillende opties. Stel je favoriete pilotenmuts met bril samen en bereid je voor op de ultieme roadtrip!

Niet zeker over de maat? Bekijk hier onze uitleg over het opmeten van je (helm) maat.