Motorhandschoenen

37
Bekijk hier retro motorhandschoenen van maat XS tot 4XL. De motorhandschoenen zijn ook zeer geschikt voor de brommer, scooter, klassieke auto of als vrijetijdshandschoen. Liever een ongevoerde handschoen? Kijk dan eens bij de autohandschoenen.
Lees meer
Sorteren op:
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Bestel voor 15:00 = dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis retourneren in NL & BE
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Bestel voor 15:00 = dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis retourneren in NL & BE

Motorhandschoenen

Motorhandschoenen bieden niet alleen veiligheid, maar ook comfort. Naast goede bescherming zorgen motorhandschoenen voor goede grip. Wij hebben een ruim assortiment motorhandschoenen in allerlei soorten en stijlen. Bij ons vindt je verschillende merken motorhandshoenen, zoals Grand Canyon, IXS, Germas, Davida, Seca en Swift. Maar wat zijn voor jou de beste motorhandschoenen? Die vraagt hangt van een aantal factoren af die wij hieronder hebben toegelicht.

Soorten leer voor motorhandschoenen

In ons assortiment leren motorhandschoenen zijn er verschillende soorten leer te vinden. Zo is er de lijn met geitenleer die zich kenmerken door een soepele pasvorm waardoor je je handen meer dan gemiddeld kan blijven bewegen. Ook is geitenleer veel zachter dan andere soorten leer en daardoor voelt het veel fijner. Het nadeel is dat het dunner en daarom kwetsbaarder is en minder geschikt voor intensief gebruik.
Dan zijn er de runderleren motorhandschoenen. Runderleer is wat dikker en daarom steviger en hierdoor gaat het langer mee, ook bij intensief gebruik. Het nadeel is dat het iets stugger is dan geitenleer en iets sneller scheurt dan PU leer.
PU leren motorhandschoenen zijn gemaakt van kunststof, ook wel nepleer en valt onder de categorie splitleer. Tegenwoordig is het verschil met echt leer nauwelijks te zien. Het voordeel is dat het een stuk goedkoper is en de motorhandschoenen makkelijker tegen water kunnen. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk schoon te maken. Het nadeel is dat het minder lekker zit en minder lang mooi blijft, de motorhandschoenen worden vaak dof van kleur.
Als laatste soort hebben wij ook motorhandschoenen met lamsleer. Dit leer voelt erg zacht aan en de kwaliteit erg hoog en wordt vaak gebruikt voor luxe producten. Het nadeel is dat het ook zeer kwetsbaar is en daardoor vooral geschikt is voor show en minder voor intensief gebruik.

Advies nodig voor de perfecte motorhandschoenen? Neem gerust contact met ons op.