Motor helmen

Filters
79 ProductenPagina 1 van 4

Motor helmen

Wettelijk ben je verplicht om een goedgekeurde en goed passende helm te dragen. Er zijn allerlei verschillende soorten motorhelmen te koop en een nieuwe helm kiezen is zeer persoonlijk en het is belangrijk dat een helm fijn zit. Wij hebben ontzettend veel motorhelmen in allerlei verschillende prijscategorieën. Zo hebben we al een goedgekeurde, veilige en goedkope motorhelm vanaf €49,-, maar ook uitmuntende motor helmen van boven de €200,-. Het verschil in deze motorhelmen zit bijvoorbeeld in het materiaal, kwaliteit van de binnen voering en comfort. Maar ze zijn allebei gekeurd en veilig om mee de weg op te gaan. Alle motorhelmen op deze pagina zijn goedgekeurd en dus ook toegestaan op de openbare weg.

Type motorhelmen

Vrijwel al onze motorhelmen komen in de vorm van een jethelm. Een jethelm is geschikt voor alle soorten tweewielers. Hij was al geliefd bij de motorrijder, maar sinds de helmplicht is hij ook erg in trek bij snorfietsers en bromfietsers. Jethelmen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten types. Zo hebben we motor helmen die zijn uitgerust met een vizier, een geïntegreerd zonnevizier of eventueel een zonneklep. Ook beschikken veel van onze motor helmen over een motorbril bevestiging en 3 drukknopen, waardoor je de helm met allerlei extra’s kunt opleuken zoals een gekleurde zonneklep of een opklapbaar vizier. Bekijk hieronder onze meest populaire motorhelmen voor de doelgroep motorrijders.

De retro jethelm

Kies hiervoor wanneer:

 • Je een vintage look wilt, maar geen vintage helm.
 • Je een goedgekeurde helm wilt, maar niet te veel wilt uitgeven.
 • Je een helm wilt die overal bij past.

De moderne jethelm

Kies hiervoor wanneer:

 • Je een strakke look wilt.
 • Je van alle gemakken voorzien wilt zijn tijdens het motorrijden.
 • Je geen extra poespas nodig hebt.

De stoere jethelm

Kies hiervoor wanneer:

 • Je van hoge snelheden houdt.
 • Je het graag simpel wilt houden.
 • Je op zoek bent naar een praktische helm.

De klassieke jethelm

Kies hiervoor wanneer:

 • Je blij wordt van het gevoel van vroeger.
 • Je verlangt naar een perfecte en juiste pasvorm.
 • Je fan ben van een dubbel D sluiting.

Onze motorhelm merken

Redbike | Dit merk is een eigen label van Kochmann die beschikt over een zeer divers aanbod aan motor helmen, integraal helmen, vizieren, motorbrillen en andere accessoires. Wij hebben in ons assortiment een breed scala aan jet helmen in allerlei verschillende modellen en kleuren. Alle producten van Redbike zijn getest op veiligheid, comfort, waterbestendigheid en duurzaamheid.

BHR | Een Italiaans merk, waarbij je kunt uitgaan van een prachtige helm van top kwaliteit. Ook dit merk heeft een ruim en divers aanbod aan verschillende soorten helmen en de belangrijkste zorg van het bedrijf is de veiligheid van zijn klanten. Wij hebben in ons assortiment helmen voor de motor, scooter en brommer van dit merk. Zowel retro als moderne helmen.

iXS | Dit merk staat al jaren bekend vanwege zijn hoogwaardige motorbescherming. Dit merk heeft al talrijke prijzen gewonnen en dat is ook terug te zien in de moderne motor helmen die ze aanbieden. Ben je op zoek naar een praktische en comfortabele motorhelm? Dan ben je bij iXS aan het juiste adres.

Motocubo | Opnieuw een Italiaans merk die er naar streeft om moderne producten te produceren die mooi zijn om naar te kijken, maar ook functioneel en vooral veilig zijn. Ze maken gebruik van de beste materialen en combineren dit met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Origine | Als wij aan het merk Origine denken, denken wij aan stoere motorrijders. Deze motor helmen geven een vintage gevoel, maar dan met een rauw randje. Het merk baseert zijn identiteit op creativiteit, onderzoek en innovatie. Alle motor helmen van dit merk zijn ontworpen om maximale veiligheid en comfort te garanderen.

Torc | De motorhelmen van het merk Torc geven het klassieke gevoel van de jethelm weer. Waan jezelf weer even in de jaren 60 met deze prachtige vormen en designs. Torc kenmerkt zich in veiligheid door de motor helmen te voorzien van een dubbel D sluiting. De meest veilige sluiting.

                    

Waar op letten bij aankoop

Een nieuwe motorhelm aanschaffen kan behoorlijk veel tijd in beslag nemen en is zeker niet altijd even makkelijk. Waar moet je op letten? Welke motorhelmen bieden de meeste veiligheid? Het is een keuze die je niet even in een paar minuten maakt. Motor helmen moeten comfort bieden, maar moeten bovenal natuurlijk veilig zijn. Om de keuze iets makkelijker te maken staan hieronder een paar punten beschreven waar je op kan letten bij de aankoop van een veilige motorhelm.  

 1 | We beginnen met het belangrijkste, de veiligheid van een goede motorhelm. Goedgekeurde, veilige motor helmen hebben een ECE keurmerk. Deze afkorting staat voor Economic Commission for Europe. In Europa zijn namelijk richtlijnen opgesteld die betrekking hebben op de veiligheid in het verkeer. Motor helmen worden getest en krijgen gebaseerd hierop een keuringsmerk. De meeste jethelmen en integraalhelmen zijn voorzien van een ECE keurmerk, maar let erop dat vrijwel alle pothelmen geen keuringsmerk hebben. 

 2 | De pasvorm van een motor helm is natuurlijk ook zeer belangrijk. Een goede motorhelm moet goed aan je hoofd aangesloten zitten. Hij mag zeker niet te los zitten. Bij aankoop van een helm moet je er altijd rekening mee houden dat hij goed strak over heel je hoofd zit. Na verloop van tijd zal de helm namelijk de vorm van je hoofd aannemen en dus ook iets losser gaan zitten. Om de juiste maat van de helm te bepalen kun je je hoofd opmeten met een meetlint. Deze plaats je rond je hoofd boven je oren en wenkbrauwen. Bij de helm die je in gedachten hebt zal een maattabel staan waarop jij kan aflezen welke maat je nodig hebt. 

 3 | Er zijn veel verschillende soorten motor helmen en daarbij ook verschillende soorten sluitingen. De meest voorkomende sluiting is de snel sluiting. Deze sluiting heeft een mechanisme  dat zich vastklikt en deze is zeker betrouwbaar. Een gemakkelijk te bedienen sluiting die zelfs met handschoenen aan goed dicht te maken is. De meest betrouwbare sluiting is daarentegen de dubbel D sluiting. Een koordje met 2 stalen ringen die de meeste veiligheid biedt. Het is de eerste keer even puzzelen, maar je went er zeer snel aan en daarna ben je verkocht.

Veelgestelde vragen

Mag ik een brommerhelm als motorhelm gebruiken?

Dat mag zeker. Zowel een motorhelm als een helm voor een snorfiets dient over het keurmerk ECE 22.05 of ECE 22.06 te beschikken. Dit houdt dus in dat je met je snorfietshelm en scooterhelm ook op een motorfiets mag rijden en andersom, zolang deze maar goedgekeurd is.

Wat is het verschil tussen de ECE keuringen 22.05 en 22.06?

Eigenlijk vrij weinig. Iedere moto helm moet aan een aantal veiligheidseisen voldoen voordat je er mee de Europese openbare weg op mag. De ECE norm bepaalt welke dat zijn. Een helm moest voorheen voldoen aan de ECE 22.05 norm. Vanaf juli 2023 wordt deze vervangen door de ECE 22.06 norm. Dit betekent niet dat je als motorrijder ineens moet wisselen van helm. Motor helmen met een ECE 22.05 keuring voldoen nog steeds aan de norm en mogen ook nog zeker verkocht worden. Ze mogen alleen niet meer geproduceerd worden door fabrikanten.

Waarom mag ik geen pothelm op mijn motorfiets dragen?

Een échte pothelm heeft nooit een ECE keuring en biedt dus geen optimale veiligheid. Aangezien het in Nederland verplicht is om een gekeurde helm te dragen tijdens het rijden met elk tweewielig motorvoertuig op de openbare weg, is een pothelm dus geen goede keuze wat betreft veiligheid, omdat deze niet aan de norm voldoen. Dit geldt overigens ook voor bijrijders. Deze zijn ook verplicht om een gekeurde helm te dragen.

Gerelateerde pagina’s