Brommer helmen

Filters
84 ProductenPagina 1 van 4

Brommer helmen

In Nederland is het inmiddels verplicht om op de bromfiets een goede helm op te hebben. Gelukkig hebben wij een zeer breed aanbod brommerhelmen die allemaal geschikt zijn voor jouw brommer. Een veilige helm zorgt voor meer veiligheid en beschermt tegen een eventuele botsing of val. Je koopt bij ons al een goedgekeurde bromfietshelm vanaf €59,-, maar je kan natuurlijk ook voor optimaal comfort en veiligheid gaan met een jethelm van €150,- waar je jaren mee vooruit kan. Alle producten op deze pagina zijn ECE 22.05 of ECE 22.06 goedgekeurd en voldoen dus aan de wettelijke eisen. Staat je droom helm hier niet tussen? Neem dan een kijkje tussen onze andere categorieën zoals onze jethelmen of Vespa helmen. Deze beschikken ook bijna allemaal over het ECE keurmerk. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal dit er duidelijk bij vermeld staan.

De verschillende type brommer helmen

Er zijn ontzettend veel brommerhelmen te koop in winkels en ook wij hebben voor ieder wat wils. Van retro jethelm tot sportieve scooterhelm, opvallende kleuren of klassiek mat zwart, er is genoeg keuze. Wij hebben veel verschillende merken met ieder zijn kwaliteiten. Dit kan variëren van een bijpassend zonneklepje tot de sluiting aan het kinstuk. Al onze helmen zijn voorzien van een productomschrijving waarin wij duidelijk maken wat de specificaties zijn. Hieronder zie je een aantal specificaties van onze meest populaire exemplaren.

BHR 803 retro jethelm glans zwart
 • Antiallergische voering
 • Retro uitstraling
 • Kleinere schaal door leren oor stukken
 • Inclusief glans zwarte zonneklep
 • Bekijk hem hier

Motocubo ant jethelm met extern vizier | mat groen
 • Wasbare binnen voering
 • Intercom mogelijkheid
 • Kleinere schaal door leren oor stukken
 • Beschikt over een extern vizier, helder van kleur en opklapbaar
 • Bekijk hem hier

Redbike RB-770 jethelm mat zwart
 • Antiallergische voering
 • Sportieve uitstraling
 • Fijne pasvorm met veel comfort
 • Beschikt over een geïntegreerd smoke vizier
 • Bekijk hem hier

ECE-keurmerk brommer helm

Het ECE-keurmerk waar een brommer helm aan moet voldoen is een Europese norm voor veiligheid. Een scooterhelm moet voordat hij in de verkoop mag een goedkeuring doorstaan op het gebied van veiligheid. Een helm moet genoeg bescherming kunnen bieden bij een eventuele val of botsing. Een nieuwe scooterhelm, crosshelm en eigenlijk bijna elk type helm moeten beschikken over het ECE 22.05 of het ECE 22.06 keurmerk. Met dit keurmerk wordt aangegeven dat de helm de test is doorstaan en je hiermee veilig de weg op kan. Een goedgekeurde helm voor snorfietsers kun je herkennen aan het label op de kin riem. Op dit label staat in een cirkel de Letter E met een nummer erachter. Dit nummer geeft aan in welk land de helm is gekeurd. Alle helmen die in de EU zijn goedgekeurd zijn geschikt voor een scooter. Als je een helm draagt die niet voldoet aan deze richtlijnen, kun je een bekeuring van € 100 krijgen voor overtreding van de helmplicht, aangezien je vanaf 1 januari 2023 verplicht bent om een goedgekeurde helm te dragen als je op een bromfiets of scooters met geel óf blauw kenteken rijdt. Ook voor passagiers is de toegestane helm verplicht. Met deze helmplicht wil de overheid het aantal verkeersdoden en -gewonden onder snorfietsers en bestuurders van brommers en scooters omlaag brengen

Verschillende merken

Pothelm.nl heeft een breed aanbod van hoogwaardige merken. Al deze merken kunnen daarentegen wel verschillen van elkaar. Het ene merk kan heel anders aanvoelen dan het andere merk. Dit is per hoofd verschillend en hier kun je eigenlijk alleen maar achter komen door een helm daadwerkelijk te passen. Wel kunnen we op andere vlakken een onderscheid maken tussen de verschillende merken. Hieronder hebben wij een klein overzicht van de merken die wij aanbieden en waar zij zich vooral op focussen. Wellicht kan dit de keuze voor een bromfiets type helm iets makkelijker maken.

MerkKenmerken Prijs
BHR

BHR is een Italiaans merk, dus je kunt altijd uitgaan van een prachtig design én top kwaliteit. Toch zijn de helmen zeer voordelig. Er zijn helmen voor de motor, scooter en brommer. Van de typische vespa helmen en jethelmen t/m kinderhelmen.

 €69 - €99
Redbike

Redbike heeft retro helmen, jethelmen, custom- en open motorhelmen evenals diverse helmvizieren, motorbrillen en bijpassende accessoires. Alle producten zijn getest op veiligheid, comfort, waterbestendigheid en duurzaamheid.

 €65 - €150
iXS

Het merk IXS staat al tientallen jaren synoniem voor hoogwaardige bescherming en heeft talrijke prijzen in de wacht gesleept. De beste kwaliteit en nieuwste technologie, een goede pasvorm, verscheidenheid aan maten en comfort.

 €59 - €119,50
Torc

Torc staat voor veiligheid en comfort. De binnen voering van de helm is zo gemaakt dat hij goed aansluit op ieder hoofd. Ook kenmerkt Torc zich in veiligheid door de helmen te voorzien van een Dubbel D sluiting. De meest veilige sluiting die er is.

 €75 - €119
Motocubo

De focus van dit bedrijf is zeker de helm, het resultaat van de convergentie van veiligheidseisen en onberispelijk Italiaans design, wat resulteert in een product dat 'mooi is om naar te kijken' maar tegelijkertijd functioneel en veilig.

 €69 - €139
Origine

Origine staat voor creativiteit, innovatie en maakt gebruik van de nieuwste technologie. Ze streven naar maximale veiligheid en ultiem comfort. Ze maken helmen waarbij emotie wordt opgewekt en die perfect te combineren zijn met elk type motor.

 €78 - €89
 PremierPremier blijft groeien in zijn evolutie met zeer geavanceerde technologie en innovatie, terwijl het nog steeds de stijl en het imago behoudt. Een assortiment dat zich richt op bescherming en comfort zonder in te boeten aan stijl en functionaliteit. €109 - €229

          

 

Brommerhelm kopen: hoe kies ik de juiste helm?

Als eerste kun je het beste nadenken over welke kleur, wat voor soort uitstraling, welke sluiting (snelsluiting of Dubbel D sluiting) en welke extra’s je wilt hebben. Wij hebben een groot aanbod aan verschillende designs en kleuren op voorraad in onze webshop en wij hebben ook helmen met een zonnevizier of juist zonder vizier. Ook kun je er voor kiezen om een bromfietshelm te nemen met drukknoppen, waar een afneembaar vizier of zonneklep aan te bevestigen is. Daarna is het een kwestie van de juiste helm maat bestellen. Door je hoofd op het breedste punt op te meten kun je je maat bepalen, zodat je helm goed past. Hieronder staat een maattabel waarin je je maat kunt aflezen. Dit aantal centimeters komt namelijk overeen met de binnenkant van een helm. Hierdoor past een helm als gegoten. We hebben ook een aantal modellen die kleiner of groter uit kunnen vallen, maar dit zal altijd aangegeven staan bij de beschrijving van de type helm.

53 – 54 cm = XS
55 – 56 cm = S
57 – 58 cm = M
59 – 60 cm = L
61 – 62 cm = XL
63 – 64 cm = XXL

Veelgestelde vragen

Wat kost een brommerhelm?

Bij Pothelm.nl kun je al een goedgekeurde brommerhelm kopen met een scherpe prijs van €59,-. Uiteraard hebben we ook helmen in een duurder segment in onze online webshop. Het ligt er vooral aan wat de eisen voor een brommerhelm zijn en of er eventueel extra opties gewenst zijn. Allemaal uit voorraad leverbaar.

Welke bromfiets helm beschermt je het beste?

Al onze goedgekeurde brommerhelmen bieden goede bescherming tegen een eventuele botsing of val. Wel kan er inderdaad verschil zitten in de hoeveelheid protectie. Ook hierbij geldt vaak; hoe duurder de helm, hoe langer hij mee gaat en hoe meer bescherming hij biedt.

Is een helm verplicht op brommers?

Ja, sinds 1 januari 2023 zijn volwassenen en kinderen verplicht om op een bromfiets met blauw kenteken een helm op te zetten die ece gekeurd is. Ook voor passagiers is de toegestane helm met een ece keurmerk verplicht.

Waaraan moet een goede brommerhelm voldoen?

Een goede brommerhelm moet voldoen aan de officiële eisen die sinds 1 januari 2023 zijn vastgesteld. Een veilige helm moet bezitten over het ECE 22.05 of 22.06 keurmerk. Is dit niet het geval? Dan is de helm niet veilig genoeg en mag hiermee niet op de openbare Europese wegen worden gereden.

Kan ik een brommerhelm als motorhelm gebruiken?

Dat kan zeker. De ECE keuring die een brommerhelm moet hebben, is dezelfde keuring waar motor helmen ook aan moeten voldoen. Bijna alles in onze webshop is ece gekeurd en is dus geschikt voor de motor, scooter, bromfiets en snorfiets.

Hoe weet je zeker dat je de juiste maat helm hebt?

Het is belangrijk dat een helm goed past. Dus niet te los, maar ook niet te strak. Als het voelt alsof de helm ergens knelt, dan is de helm hoogstwaarschijnlijk te klein. Beweegt de helm op en neer als je ja/nee knikt? Dan is de helm te groot. Wanneer een helm niet knelt en niet beweegt tijdens het knikken en schudden van het hoofd, dan heb je in principe de juiste maat helm te pakken. Mocht je toch nog vragen hebben, dan mag er altijd contact op worden genomen met onze klantenservice.

Gerelateerde pagina's