Binnenkort helmplicht voor snorfietsers

Het hoge woord is eruit. Op aandringen van medici komt er een landelijke helmplicht voor snorfietsen. Helaas gebeuren er nog te veel ongelukken met snorfietsers en het feit dat deze doelgroep geen helm op heeft draagt hier uiteraard niet aan bij. Drie jaar geleden werd er al een zogenoemde brandbrief naar de Tweede Kamer gestuurd met een dringend verzoek om een helmplicht in te voeren voor snorfietsen. Hier is nu eindelijk gehoor aan gegeven. Op 1 januari 2023 zal de plicht in werking treden. 

Snorfiets helmplicht: wat houdt het in?

De helmplicht houdt in dat voor alle snorfietsers en passagiers, net als alle bromfietsers, vanaf de ingangsdatum in heel Nederland het dragen van een helm verplicht is. Je kunt een snorfiets herkennen aan een blauw kenteken en een bromfiets aan een gele kentekenplaat. Momenteel is een helm dragen al verplicht voor snorfietsers op de rijbanen in Utrecht en Amsterdam. Meer informatie over de helmplicht voor snorfietser is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Welke helmen mag ik dragen op de snorfiets?

De verplichte helmen moeten beschikken over het ECE-keurmerk, wat betekent dat ze voldoen aan de Europese wetgeving op het gebied van veiligheid. Het overgrote deel van onze collectie jethelmen en Vespa helmen beschikt over dit keurmerk. In onze collectie kun je daar eenvoudig op filteren. Verder kijkt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat momenteel naar de veiligheid van de zogeheten 'speed pedelec helm'. Een speed pedelec helm is een helm die momenteel wordt gedragen op speed pedelecs ofwel extra snelle e-bikes.

Welke keuzemogelijkheden zijn er voor een helm?

Bij Pothelm.nl kun je terecht voor verschillende modellen. Naast de kleuren en designs bieden we helmen aan met en zonder geïntegreerd zonnevizier. Je kunt ook kiezen of je een helm met of zonder drukknoppen wilt om eventueel een zonneklep of vizier aan te bevestigen.

De jethelmen en Vespa helmen in ons assortiment leveren we zonder bril, maar je kunt er altijd een mooie, passende motorbril bij bestellen. Dit kan tijdens het bestelproces. Verder hebben we helmen met een geïntegreerd vizier en een zonneklep, maar ook de optie om een vizier en zonneklep te bestellen, mochten deze er niet standaard bij zitten. 

Hulp nodig bij de keuze van de juiste helm?

Wil jij goed voorbereid zijn op de helmplicht voor snorfietsers met een mooie helm, maar weet je niet welke je het beste kunt kiezen? Neem contact op en wij helpen je graag verder om de juiste helm te vinden. Je kunt iedere dag tussen 09:00 uur en 21:00 uur bellen naar 074-7002162 of het contactformulier invullen.