Helm maat meten

Een leuke vintage pothelm of retro helm gevonden, maar geen idee welke maat van de helm je moet hebben?
Geen probleem! Een aantal helmen bij ons hebben een universele maat, wat wil zeggen dat deze in 1 maat geleverd worden. Deze helmen kunnen ruimer gemaakt worden van binnen. Hierdoor zijn deze helmen voor bijna elk hoofd geschikt.

De meeste helmen hebben daarentegen een maatvoering. De juiste maat bepalen klinkt lastig, maar met deze uitleg hoeft dat niet! 

Door je hoofd op het breedste punt op te meten kun je je maat bepalen. Hieronder staat een maattabel waarin je je maat kunt aflezen. Dit aantal centimeters komt namelijk overeen met de binnenkant van een helm. Hierdoor zit een helm als gegoten.

53 – 54 cm = XS
55 – 56 cm = S
57 – 58 cm = M
59 – 60 cm = L
61 – 62 cm = XL
63 – 64 cm = XXL

We hebben ook een aantal modellen die kleiner/groter uit kunnen vallen of een afwijkende maatvoering hebben, maar dit zal altijd aangegeven staan bij de beschrijving van de helm.

Mocht je toch twijfelen of vragen hebben over de maat, neem dan gerust contact met ons op. 

Kinderhelm meten

Bij kinderhelmen werkt het meten hetzelfde. Meet het breedste punt van het hoofd om de maat te bepalen. Bij elke maat staat aangegeven wat het aantal centimeters is. Het aantal centimeters wat is opgemeten kan dus simpel worden vertaald naar de maat. Onze modellen kunnen qua maat en de bijbehorende afmeting verschillen, dus wij raden aan goed te kijken naar het aantal centimeters dat staat beschreven bij het model.