Helm maat meten

Een leuke vintage pothelm of retro helm gevonden, maar geen idee welke maat van de helm u moet hebben?
Geen probleem! Een aantal helmen bij ons hebben een universele maat, wat wil zeggen dat in 1 maat geleverd wordt. Deze helmen kunnen door ons of u ruimer gemaakt worden van binnen. Hierdoor zijn onze helmen voor bijna elk hoofd geschikt.

De meeste helmen hebben een maatvoering. De juiste maat bepalen klinkt lastig, maar met deze uitleg hoeft dat niet! 

Door uw hoofd op het breedste punt op te meten kunt u uw maat bepalen. Hieronder staat een maat tabel waarin u uw maat kunt bepalen. Dit aantal centimeters komt namelijk overeen met de binnenkant van een helm. Hierdoor zit een helm altijd als gegoten.

53 – 54 cm = XS
55 – 56 cm = S
57 – 58 cm = M
59 – 60 cm = L
61 – 62 cm = XL
63 – 64 cm = XXL

 

Kinderhelm meten

Bij kinderhelmen werkt het meten hetzelfde. Meet het breedste punt van het hoofd om de maat te bepalen. Bij elke maat staat aangegeven wat het aantal centimeters is. Het aantal centimeters wat is opgemeten kan dus simpel worden vertaald naar de maat. Onze modellen kunnen qua maat en de bijbehorende afmeting verschillen, dus wij raden aan goed te kijken naar het aantal centimeters dat staat beschreven bij het model.


We hebben ook een aantal modellen die kleiner of groter uit kunnen vallen, maar dit zal altijd aangegeven staan bij de beschrijving van de helm.

Mocht u toch twijfelen of vragen hebben over de maat, neem dan gerust contact met ons op.