Chopper motorhelmen & Duitse motorhelmen

Filters
0 ProductenPagina 1 van 1

Chopper helmen

De Duitse helm dankt zijn naam aan het model helm dat in de tweede wereldoorlog werd gebruikt. Tegenwoordig wordt deze Duitse helm als motorhelm gebruikt. Ze worden zijn geschikt voor de klassieke, Duitse zijspan maar ook voor de Duitse motorhelm is is ook geschikt voor chopper motoren. Onze helmen vind je nog nauwelijks in Europa en daarom kan je je nog steeds onderscheiden van de andere motorrijders door deze helmsoort te dragen. Inmiddels hebben we vele verschillende modellen, waaronder ook een aantal Biker helmen en Bobber helmen.

Bijpassende motorbril

Zo hebben we Duitse en chopper helmen van leer, stof én het bekende glasfiber. De glasfiber modellen zijn uiteraard het meest veilig, maar een Duitse helm met een ECE keurmerk hebben wij helaas niet. Sommige modellen worden standaard met een bijpassende motorbril geleverd en alle modellen zijn uit te breiden met een pilotenbril of vliegeniersbril. Want zeg nou zelf, het plaatje is pas echt compleet als je een Duitse helm met bril hebt. 
De meeste modellen zijn dan ook voorzien van een bril klem aan de achterkant en soms aan de zijkanten. Hierdoor blijft de motorbril altijd op zijn plek. Ook zijn onze Duitse helmen voor zowel mannen als vrouwen te gebruiken. Het zijn dus allemaal unisex modellen. 

Voordelen chopper helm

Naast het stoere uiterlijk en de motorhelm historie van deze helm zijn er nog een aantal voordelen die we kunnen uitlichten voor de Duitse motor helmen. De gebruikersvriendelijkheid is daar een voorbeeld van. De helm is ontzettend makkelijk te gebruiken. Open simpelweg de snelsluiting aan de kinriem en zet de helm op je hoofd. Doe de snelsluiting dicht en je kan vertrekken! De helm past zich overigens in de loop der tijd vanzelf aan de vorm van je hoofd aan. Het zal dus ook met de tijd steeds comfortabeler voelen om deze helm te dragen. 

Tevens zijn de helmen erg makkelijk schoon te maken. Dit komt door de materialen die gebruikt zijn aan de buitenkant van de helm. Gebruik een zacht nat doekje om de helm te ontdoen van vuil en zorg er daarna voor dat je met een droog doekje de helm er weer uit laat zien als nieuw. 

We kunnen dus concluderen dat de Duitse motorhelmen behoren tot de populairste motorhelmen ter wereld. Dankzij het lichte gewicht, handige gebruikersvoordelen en de mooie retro stijl begrijpen we ook helemaal waarom! 

Opzoek naar een helm met ECE keurmerk? Bekijk dan onze assortiment scooter helmen, brommer helmen of retro jethelmen.