Retro & klassieke pilotenbrillen en vliegeniersbrillen

0
Bekijk hier retro en klassieke pilotenbrillen voor bij de oldtimer, cafe racer of klassieker. Maak een keuze uit meer dan 50 modellen en de volgende werkdag geleverd.
Lees meer
Sorteer op:
Geen producten gevonden...

Pothelm.nl is specialist op het gebied brillen om te touren en daarom hebben wij ook het grootste assortiment pilotenbrillen en vliegeniersbrillen voor bij de helm of pilotenmuts. Zowel retro, klassieke modellen als moderne brillen. Of je nu een klassieke auto, brommer, motor, oldtimer of cafe racer hebt, wij hebben een geschikte pilotenbrilbril.

De pilotenbrillen kwamen, net zoals de pilotenmutsen, in opkomst tijdens de open cockpit tijd van de eerste vliegtuigen. De piloten hadden het natuurlijk niet alleen koud en last van hun oren door de wind op grote hoogte maar ook de ogen kregen het zwaar te verduren. Hierdoor hadden ze bescherming nodig voor de ogen in de vorm van een bril. Deze standaard pilotenbril die wij aanbieden lijkt veel op de motorbril alleen heeft de pilotenbril unieke rechte hoeken in het glas zoals hierboven al is beschreven. De vliegeniersbrillen zijn iets kleiner en hebben weer een andere vorm maar komen wel in verschillende kleuren en glassoorten.

Glaskleur

Voor bijna elk model hebben wij dus een keuze uit verschillende glazen zoals heldere, gele, donkere (smoke), multi-kleur en reflecterende glazen. De glaskleuren hebben verschillende functies. Helder glas heeft een allround functie en kan altijd gedragen worden maar wil je bijvoorbeeld goed kunnen zien als de zon volop schijnt dan is het aan te raden een smoke glaskleur te bestellen. Wil je daarentegen goed zicht hebben als het donker is dan moet je een bril aanschaffen met een gele glaskleur. Deze glaskleur is speciaal gemaakt om meer zicht te hebben in het donker. De brillen met de glaskleuren zilver reflectie en multi kleur hebben een aantal voordelen zoals dat je ogen niet zichtbaar zijn vanaf de buitenkant en ze dempen ook het zonlicht dat in je ogen schijnt. Deze twee varianten hebben ook een bepaalde look die omschreven kan worden als 'cool'. Het is dus aan te raden goed te bepalen voor jezelf wanneer je de bril het meeste gaat gebruiken zodat je de beste glaskleur kan kiezen tijdens het bestellen van je favoriete pilotenbril!

Elke vliegeniersbril heeft een leren kussen aan de binnenkant voor het beste comfort. Daarbij heeft elke bril een elastische band zodat deze makkelijk op elke helm of hoofd past. Daarnaast hebben wij pilotenbrillen voor brildragers, bijna elk model is geschikt voor brildragers alleen is het zeer persoonlijk welk model goed zit en welke niet.

Het is mogelijk om een losse pilotenbril te bestellen via onze pilotenbrillen sectie. Wil je echter bij een helm die je gaat bestellen een passende pilotenbril? Dat kan natuurlijk ook! Via de productenpagina van de helm kan je onderaan direct een bijpassende bril kiezen! 

Zijn er vragen over een bril of is er advies nodig van onze kant? Neem gerust contact met ons op.