Leren pothelmen

0
Op zoek naar een leren retro of vintage pothelm voor jou klassieker, cafe racer of chopper? Bekijk hier ons unieke assortiment van leren pothelmen. Snelle levering en gratis retour.
Lees meer
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Leren pothelmen 

Leren pothelmen hebben een mooie retro en oldschool look. Over smaak valt niet te twisten en als je voor die vintage motoroutfit look gaat van de vroegere jaren dan is er niets zo authentiek als een retro pothelm.

Geschiedenis van de pothelm

Onze collectie pothelmen is zeer uitgebreid en is gebaseerd op de eerste helmen die werden ontworpen en gedragen door motorrijders. Deze werden gemaakt voor het Britse leger in de jaren 30 en 40 naar aanleiding van een officier die geschokt was toen zijn collega overleed na een ongeluk. Zijn collega droeg geen hoofdbescherming, wat vrij normaal was in die tijd, en kwam hierdoor helaas te overlijden. De officier, die tevens arts was, stelde een onderzoek in om te achterhalen hoeveel ongelukken er voorkwamen met fatale hoofdverwondingen. Naar aanleiding hiervan publiceerde hij de resultaten van zijn onderzoek in het Britse medische journaal. Dat was vrij uniek aangezien het de eerste keer was dat er over een dergelijk onderwerp werd geschreven voor het grote publiek. De inspanningen van de officier betaalden zich al snel uit want in 1941 werd het voor het hele Britse leger verplicht om helmen te dragen tijdens het motorrijden. Deze helmen werden de 'pudding bowl' helmen genoemd, beter bekend tegenwoordig als pothelmen. 

Bijpassende motorbril

In deze categorie vind je dus een leren "potje" voor jouw klassieker of cafe racer. De door ons geselecteerde leren pothelmen zijn allemaal voorzien van een stoere, bijpassende bril. Deze bril is afneembaar doordat ze bevestigd zijn aan een clip achterop de helm. Heb je liever een andere motorbril die je mooier vind, dan kan je die ook direct mee bestellen onderaan de pagina van de helm.
Tevens kan bij elk model een zonneklep gekocht worden, in mat en glans zwart. Vragen over een helm? Neem gerust contact met ons op, wij reageren persoonlijk binnen 12 uur.