Moderne motorbrillen

24
Sorteer op:
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Bestel voor 15:00 = dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis retourneren in NL & BE
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Bestel voor 15:00 = dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis retourneren in NL & BE

Ondanks een groot assortiment met retro motorbrillen bieden we ook moderne motorbrillen aan. Uiteraard passen deze goed bij een moderne motor. Maar soms is ook juist de combinatie van zo'n motorbril met een retro helm of retro motor mooier. 
Een voordeel van veel modellen is dat ze geen hoofdband hebben, maar brilpootjes waardoor je ze niet aan de helm hoeft te bevestigen. Bij de retro modellen is de voering vaak van (PU) leer, waar deze modellen juist vaak een kunststof of foam voering en soms helemaal geen voering hebben.

Motor zonnebril

Veel van deze motorbrillen zijn echte zonnebril voor de motor. Ze bevatten UV bestendige lenzen en hebben een donker of spiegelend glas. Wat overigens voor de ogen hetzelfde effect heeft, namelijk dat ze het zonlicht sterk verdonkeren. Daarbij heb je voor motor zonnebrillen met photochrome glazen / lenzen. De photochrome of fotochromatische techniek wil zeggen dat de lenzen direct reageren wanneer ze in aanraking komen met UV-licht. Ze worden automatisch donkerder bij veel UV-licht en worden licht / helder bij minder UV-licht. Het voordeel van deze glazen is dat je niet constant hoeft te wisselen van lenzen of motorbril. In de volksmond wordt het ook wel meekleurende zonnebril voor de motor genoemd. Uiteraard maakt deze techniek de motorbril duurder dan gemiddeld, maar scheelt het je ook weer een extra motorbril en is het het daardoor voordelig als u voor beide omstandigheden een zonnebril voor de motor zoekt.


Motorbril op sterkte

We krijgen vaak de vraag of we ook een motorbril op sterkte hebben. Helaas is het erg moeilijk om hier aan te komen. Gelukkig hebben we wel veel motorbrillen voor brildragers. Ook sommige zonnebrillen voor de motor zijn geschikt om over de dagelijkse bril te dragen. Dit betekent dat je motorbril over de eigen bril draagt. Sommige modellen hebben ook een speciale houder voor alleen de lenzen op sterkte. Welke model is geschikt voor de brildragers? Dat verschilt per persoon én je eigen bril. Onze ervaring is wel dat hoe kleiner de motorbril, hoe moeilijker het wordt om deze te combineren met je eigen bril. Mocht je toch twijfelen over de keuze, neem gerust contact met ons op. Mocht je een model bestelt hebben en deze is toch niet geschikt voor je, dan kun je deze uiteraard gratis retour sturen!

Van een aantal modellen zijn extra lensen verkrijgbaar zodat je ook geel glas hebt voor het rijden in de avond of nacht. Of juist het donkere glas tegen de zon.