Leren pothelmen

11
Op zoek naar een leren retro of vintage pothelm voor jou klassieker, cafe racer of chopper? Bekijk ons unieke assortiment, volgende werkdag geleverd.
Lees meer
Sorteer op:

Deze elegante zwarte pothelm is voorzien van een bijpassende verstelbare bril. Door de waterbestendigheid en de 4 seizoenen oorbescherming maakt deze pothelm geschikt voor elk weertype!

Lees meer

Een mooie zwarte pothelm met een vintage uitstraling, voorzien van een bijpassende verstelbare bril. Een echte klassieker, maar dan nieuw.

Lees meer

Een klassieke pothelm van bruin PU leer en zwarte voering. Licht van gewicht en waterbestendig. Een ideale solex helm met bril.

Lees meer

Een mooie pothelm die geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De helm is waterbestendig en heeft een afritsbare 4 seizoenen oorbescherming. De helm is gemaakt van kunstleer en hoogwaardig glasfiber. De helm is te gebruiken in alle seizoenen!

Lees meer
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Bestel voor 15:00 = dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis retourneren in NL & BE

Deze helm heeft een ouderwets vintage look. Naast dat helm wordt geleverd met een bijpassende, verstelbare bril, heeft de helm de mogelijkheid voor een zonneklep bevestiging. Uit voorraad leverbaar!

Lees meer

Deze helm heeft een ouderwets vintage look. Naast dat helm wordt geleverd met een bijpassende, verstelbare bril, heeft de helm de mogelijkheid voor een zonneklep bevestiging. Uit voorraad leverbaar!

Lees meer

Deze zwart & bruin leren pothelm is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Naast de vintage look is de helm gemaakt van kunstleer en hoogwaardig glasfiber. Door de 4 seizoen oorbescherming en de waterbestendigheid is deze goed te gebruiken voor elke...

Lees meer

Een mooie waterbestendige helm in de kleuren zwart en goud. De helm is gemaakt van hoogwaardig glasfiber en bied daarnaast een 4 seizoenen oorbescherming. De helm wordt geleverd met een bijpassende verstelbare bril!

Lees meer
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Bestel voor 15:00 = dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis retourneren in NL & BE

Een mooie zwart/blauw leren pothelm met vintage look. De helm wordt geleverd met een bijpassend bril. Naast een bevestiging voor een zonneklep heeft de helm ook een bril klem aan de achterkant.

Lees meer

Een mooie leren pothelm met een klassieke look. Gemaakt van kunstleer en hoogwaardig glasfiber. Inclusief verschillende handigheden zoals een bevestiging voor een zonneklep en bijpassende verstelbare bril. Op voorraad leverbaar!

Lees meer

Een prima leren pothelm in de kleuren zwart & geel met een bijpassende bril! De helm is geschikt voor zowel mannen en als vrouwen. Naast dat de helm waterbestendig is, heeft de helm ook een bevestiging voor een zonneklep.

Lees meer

Leren pothelmen hebben een mooie retro en oldschool look. Over smaak valt niet te twisten en als je voor die vintage motoroutfit look gaat van de vroegere jaren dan is er niets zo authentiek als een retro pothelm.

Onze collectie pothelmen is zeer uitgebreid en is gebaseerd op de eerste helmen die werden ontworpen en gedragen door motorrijders. Deze werden gemaakt voor het Britse leger in de jaren 30 en 40 naar aanleiding van een officier die geschokt was toen zijn collega overleed na een ongeluk. Zijn collega droeg geen hoofdbescherming, wat vrij normaal was in die tijd, en kwam hierdoor helaas te overlijden. De officier, die tevens arts was, stelde een onderzoek in om te achterhalen hoeveel ongelukken er voorkwamen met fatale hoofdverwondingen. Naar aanleiding hiervan publiceerde hij de resultaten van zijn onderzoek in het Britse medische journaal. Dat was vrij uniek aangezien het de eerste keer was dat er over een dergelijk onderwerp werd geschreven voor het grote publiek. De inspanningen van de officier betaalden zich al snel uit want in 1941 werd het voor het hele Britse leger verplicht om helmen te dragen tijdens het motorrijden. Deze helmen werden de 'pudding bowl' helmen genoemd, beter bekend tegenwoordig als pothelmen. 

In deze categorie vind je dus een leren "potje" voor jouw klassieker of cafe racer. De door ons geselecteerde leren pothelmen zijn allemaal voorzien van een stoere, bijpassende bril. Deze bril is afneembaar doordat ze bevestigd zijn aan een clip achterop de helm. Heb je liever een andere motorbril die je mooier vind, dan kan je die ook direct mee bestellen onderaan de pagina van de helm.
Tevens kan bij elk model een zonneklep gekocht worden, in mat en glans zwart. Vragen over een helm? Neem gerust contact met ons op, wij reageren persoonlijk binnen 12 uur.