Helmplicht snorfietsers Amsterdam

De kogel is door de kerk. Vanaf 8 april 2019 gaat de helmplicht voor snorfietsen in van de gemeente van Amsterdam, waardoor de bestuurders van snorfietsen op de rijbaan moeten gaan rijden en dus verplicht een helm moeten gaan dragen. Het gaat dan om het gebied binnen de ring A10. De regel geldt overigens voor alle snorfietsen, dus ook die met een blauwe kentekenplaat (ook de elektrische varianten). 

Welke helmen mag ik dragen op de snorfiets in Amsterdam?

De verplichte helmen moeten dan een ECE keurmerk hebben. Dat wil zeggen dat ze zijn goedgekeurd voor de Nederlandse overheid op basis van bepaalde tests. Het overgrote deel van onze collectie jethelmen heeft zo'n keurmerk. Het jethelmen assortiment van pothelm.nl heeft een grote diversiteit aan verschillende modellen. Naast de verschillende kleuren en desings bieden we jethelmen aan met en zonder geïntegreerd zonnevizier en je kan ook kiezen of je een jethelm met of zonder drukknoppen wilt om eventueel een zonneklep of visier aan te bevestigen.
Binnen de ring van Amsterdam mag je dus helaas niet met een pothelm op de snorfiets. Daarbuiten mag het wel, omdat hier geen helmplicht voor geldt.

De jethelmen in ons assortiment worden geleverd zonder bril. Mocht je er ook een mooie passende motorbril bij willen hebben dan kan je die er natuurlijk altijd bijbestellen. Dit kan tijdens het bestelproces. Verder bieden wij nog de optie om er een vizier en zonneklep (mocht die er niet standaard bijzitten) bij te bestellen die de helm nog stijlvoller zal maken.

Verdere informatie

Het gaat de gemeente vooral om de veiligheid van de inwoners van de stad en de bestuurders te waarborgen. In Amsterdam rijden namelijk zo'n 35000 snorfietsers rond en jaarlijks komen er vele klachten binnen over de manier waarop deze rondrijden door de stad. De nieuwe maatregel moet de infrastructuur dus verbeteren en het aantal verkeersslachtoffers laten dalen. 

De gemeente zal een nieuw symbool plaatsen op plekken waar je de rijbaan op moet. Tevens worden er de eerste twee maanden verkeersregelaars ingezet om de mensen te helpen met het hanteren van de nieuwe regels.Meer informatie over de regels is te vinden op de website van de gemeente Amsterdam.