Lensen & Accessoires

9
Wil je een keer een andere kleur lensen of wissel je de kleuren lensen graag af tijdens de verschillende seizoenen? Kies dan hier een extra set die bij je motorbril past!
Lees meer
Sorteer op:

Tijdens het kiezen van een motorbril of pilotenbril in onze webshop kan je direct kiezen bij de meeste modellen welke kleur lensen (of glazen) je wilt hebben. Echter zijn er een aantal brillen waarbij je ook losse lensen kunt bestellen zodat je per dagdeel een andere kleur lensen hebt. We hebben het dan over een extra set lensen voor de T1/T2/T3 en retro brillen van het merk Aviator Goggle

Behalve dit merk zijn er ook losse lensen te bestellen voor onder andere de Davida PMX motorbril en bepaalde Halcyon brillen.

Welke kleur lensen moet ik kiezen?

De standaard glaskleur is helder. Deze transparante lens kan men altijd dragen, dus tijdens de gehele dag. Naast helder glas is er ook geel glas. Geel glas wordt vaak gebruikt voor mensen die s'avonds of in de nacht gaan rijden zodat je meer zicht in het donker hebt. Er zit wel een klein nadeel aan deze kleur, want als je geel glas overdag gaat dragen zorgt het weer voor teveel licht als de zon schijnt. 

Een extra set donkere (smoke) lensen zijn alleen aan te raden als je veel overdag gaat rijden en als de zon schijnt. Het verminderd namelijk het licht behoorlijk en kan dus vergeleken worden met het effect van een zonnebril. Om een motorbril met donkere lensen 's avonds of 's nachts te gebruiken is dus te gevaarlijk en raden wij af. Als laatste zijn er nog de sets met zilveren of blauwe reflectie glazen. Bij deze lensen kan je de ogen niet zien van buiten af en geeft het vooral een stoere en coole look aan de drager. Daarnaast geven ook deze kleuren een verduisterend effect.

Voor hulp of vragen is er altijd de mogelijkheid om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies.